Atelierele Primăverii, organizate de studenții
Facultății Arte Plastice și Design, „UPS I.Creangă”

În data de 26 februarie 2020, în incinta Școlii de Arte Plastice „A. Șciusev” din Chișinău s-au desfășurat trei ateliere de lucru cu genericul Simbolurile primăverii. Acestea au fost organizate sub coordonarea profesorilor Facultății Arte Plastice și Design – Olimpiada Arbuz-Spatari dr., conf., Ana Simac dr., conf.
și Ludmila Mokan-Vozian, dr., conf.

Activitatea extracurriculară a fost realizată de către studenții Dan Iorga, Dan Bunici, Svetlana Morari, Cristina Brînzilă, Legenda Zaporojan și Diana Lungu, care își urmează stagiul de practică pedagogică
în cadrul Școlii de Arte, sub mentoratul dnei Daniela Roșca-Ceban, profesoară de arte plastice.

În atelierul studentelor Legenda Zaporojan și Diana Lungu, elevii școlii au confecționat simboluri antropomorfe în culorile specifice mărțișorului, magicul simbol al primăverii.

În atelierul Svetlanei Morari și a Cristinei Brînzilă, elevii au împodobit umbreluțe cu flori de primăvară de diferite culori, umbreluțe pline de atmosferă primăvăratică.

Micile viețuitoare care primele apar sub lumina soarelui, au fost trezite în atelierul studenților Dan Iorga și Dan Bunici. Elevii, încurajați de studenți au creat un adevărat ecosistem, care radia culori și spirit proaspăt de primăvară.