Expoziții FAPD / Conferințe / Simpozioane /  Seminare / MasterClass / Trening / Mese rotunde / Expoziții / Proiecte

 


MasterClass – John Ingledew. „Creative thinking and ideas generation for design, animation, creative drawing”

Master Class - John Ingledew (11)

Studenții Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”, în data de 2 martie 2018, au participat la Master Class-ul „Creative thinking and ideas generation for design, animation, creative drawing” susținut de către lectorul-invitat John Ingledew, profesor de Arte, Design și Media la Universitatea din Gloucestershire, Marea Britanie.
Continuare … 


MasterClass de Caligrafie / Alexandru MACOVEI

Alexandru Macovei-MasterClass Caligrafie 2017-v4

Facultatea Arte Plastice și Design, în data de 17 mai 2017, a găzduit un „Master Class de Caligrafie”, în cadrul căruia au participat atât studenții și profesorii facultății, cât și oaspeți-amatori ai artei caligrafice.
Master Class-ul a fost prezentat de către pictorul, graficianul și caligraful Alexandru Macovei, care este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și membru al Asociației Internaționale IAA-AIAP UNESCO.
Continuare … 


 

PSIHOLOGIA ȘI TEORIA ARTELOR PLASTICE
Curs de lecții publice la Facultatea Arte Plastice și Design / Marinela Rusu

În perioada 15 – 18 mai 2017, în cadrul Facultății Arte Plastice și Design, doamna Marinela Rusu a ținut un curs de lecții publice cu tema PSIHOLOGIA ȘI TEORIA ARTELOR PLASTICE.
Cursul prezentat le-a oferit posibilitatea studenților și masteranzilor să-și  aprofundeze cunoștințele din diverse aspecte ale subiectului abordat, precum ar fi:

  • Creativitate.
  • Receptarea operei de artă.
  • Personalitatea artistului. Tipologie.
  • Dezvoltarea conștiinței prin artă. Rolul educației estetice.

Continuare … 


 

VIVA ARTE VIVA
Curs deschis de către Călin-Alexiu Stegerean

În data de 19 mai 2017, la invitația Facultății Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă”, a fost ținut un curs deschis de către Călin-Alexiu Stegerean – grafician, critic de artă, vicepreședinte al Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR), membru al Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), director al Muzeului Național de Artă al României (MNAR), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAP), membru în Biroul de Conducere al Filialei Cluj a UAP.
Studenții și profesorii Facultății Arte Plastice și Design au ascultat comunicarea cu tema „Bienala de la Veneția VIVA ARTE VIVA în contextul tendințelor artei contemporane”.

Continuare … 


 

Inaugurarea MUZEULUI DE ARTE VIZUALE a Facultății Arte Plastice și Design,
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din mun. Chișinău

La Facultatea Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” în data de 29 martie 2017 și-a deschis ușile „Muzeul de Arte Vizuale”.
Evenimentul a devenit o ocazie specială pentru gazde, invitați, studenți și oaspeți.

Continuare …