O nouă colaborare facultății cu instituții de profil artistic din Republica Moldova

În data de 26 octombrie 2022 Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost gazdă pentru elevii Școlii de Arte Plastice pentru copii din Briceni, însoțiți de directorul instituției dna Taia POSTÎRNAC și profesoara de arte plastice dna Olga RUSNAC.

Vizita de studiu a avut drept scop familiarizarea elevilor cu activitatea artistică, cu noi opere de artă și nemijlocit cu procesul de creație a acestora.

Elevii au vizitat muzeul facultății, unde s-au inspirat din cele mai frumoase lucrări de creație ale studenților, realizate în cele mai diverse tehnici artistice, precum și atelierele de ceramică, sculptură, tapiserie și imprimeu artistic, desen și pictură, design vestimentar și design interior etc. De asemenea, elevii au avut posibilitatea să asiste la procesul de realizare a lucrărilor de studiu și creație.

Vizita de studiu a fost organizată grație dnei Ludmila MOKAN-VOZIAN, dr., conferențiar la Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii în scop de promovare a facultății și s-a încheiat cu semnarea unui acord de colaborare dintre Facultatea Arte Plastice și Design și Școala de Arte Plastice pentru copii din Briceni.

Oaspeții au rămas profund impresionați de o nouă lume a artelor și atmosfera prietenoasă de la Facultatea Arte Plastice și Design și aduc sincere mulțumiri facultății, în frunte cu dna decan Ana Simac, dr., prof. univ.