Festivalul Studențesc de Modă „Extravagance” ediția-XI

Festivalul Studențesc de Modă „Extravagance” ediția‑XI, Galați, România

În data de 24 noiembrie 2018, Facultatea Arte Plastice și Design „Ion Creangă” a participat la Festivalul Studențesc de Modă „Extravagance” ediția XI, desfășurat în Casa de Cultură a Studenților Galați, România. La Festival au concurat 10 studenți din diverse instituții de învățământ superior din România și Republica Moldova, prezentând colecții vestimentare de creație.
Din cadrul Facultății Arte Plastice și Design au participat studentele de la specialitatea Design vestimentar:
Elena Cojocaru, Gabriela Hropotinski, Irina Fruntaşu, Corina Donscaia, Marisa Cibotari, Elena Bannaia.

Colecțiile vestimentare au fost create în cadrul facultății
cu coordonarea lectorilor Vasile Vozian și Nina Botezat.

Juriul festivalului a desemnat următorii câștigători:

Categoria „Cea mai bună colecție”:

  • Locul I – Corina Donskaia, Colecția „LEGENDARY”, Chișinău;
  • Locul II – Gabriela Hropotinski, Colecția „Marginea neaprinsului”, Chișinău;
  • Locul III – Elena Bannaia, Colecția „The structure of Existence”, Chișinău.

Categoria „Cel mai bun show”:

  • Locul I – Luminita NegoitaCasa de Cultură a Studenților Galați;
  • Locul II – Ruben StirCasa de Cultură a Studenților Brașov;
  • Locul III – Alina CosoiCasa de Cultură a Studenților Iași.
Gallery Wordpress

Festivalul de Modă „Culorile toamnei” ediția a XXIII‑a

Festivalul de Modă „Culorile toamnei”, ediția a XXIII‑a, Pitești, România

Recent, Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” a participat la Festivalul Internațional de Modă „Culorile Toamnei” ediția a XXIII‑a, desfășurat în orașul Pitești, România.
Studentele Facultății au reprezentat cu demnitate Universitatea, fiind apreciate cu locuri de frunte:

  • Locul I, categoria Ținută de zi – Cristina Vlasco;
  • Locul I, categoria Originalitate – Eugenia Negruta;
  • Locul II, categoria Originalitate – Elena Cojocaru;
  • Locul III, categoria Ținută de seară – Maria Cibotari.

Toate colecțiile au fost realizate în cadrul Facultății la partea practică a tezelor de licență cu coordonarea lectorului și designerului Vasile Vozian.
În cadrul Festivalului au participat tineri designeri/studenți din instituții superioare de învățământ artistic din România, Republica Moldova, Anglia și Maroc, iar juriul a fost format din nume cunoscute precum: Cătălin Botezatu (designer), Marius Seceleanu („InfoFashion” România), Mimo Cassuli (Italia), Dominique Berthold (Franţa), Lavinia Maria Ichim („Top Model of the Globe”) etc.

Gallery Wordpress

Simpozionul Științific Internaţional – Integralizarea domeniilor de educație artistică

Participarea Facultății Arte Plastice și Design
la Simpozion Științific Internațional

Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” a participat la Simpozionul Științific Internaţional „Integralizarea domeniilor de educație artistică: repere teoretico-metodologice, provocări și perspective”, care s-a desfășurat în perioada 18‑20 octombrie 2018, în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

La simpozion au fost prezente peste 300 de cadre didactice din Republica Moldova, care au făcut schimb de experiență cu cei mai buni experți din peste 12 țări ale lumii: România, Ucraina, Rusia, Lituania, Israel, Estonia etc.

Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” a fost reprezentată de către Arbuz-Spatari Olimpiada, confer. universitar, doctor în pedagogie și Roșca-Ceban Daniela, doctorand, care au realizat o prezentare și un Master Class cu subiectul „Examinarea blocajelor imaginației creative la studenți și depășirea acestora prin intermediul picturii decorative pe sticlă – Point to Point”.

Programul simpozionului a prevăzut: ședință în plen, lucrul pe secții, laboratoare de creație artistică, lecții publice, master-class, masă rotundă, expoziție de carte, program artistic, excursie.

Secțiunile tematice:

  • Domeniile de educație artistică în preșcolaritate;
  • Integralizarea artelor în sistemul de învățământ general;
  • Interdisciplinaritatea în predarea disciplinelor artistice;
  • Inteligența spirituală a personalității în contextul educației prin arte;
  • Managementul activităților culturale și artistice;
  • Educația artistică pe parcursul vieții.
Gallery Wordpress

Peace for All – Mobilitatea studenților FAPD

Mobilitatea studenților FAPD

Facultatea Arte Plastice și Design a participat în cadrul proiectului Erasmus+ la mobilitatea de învățare non-formală pentru tineri specialiști cu genericul „Peace for All”, care s-a desfășurat în perioada 10‑18 septembrie 2018, în satul Yanoshi, Ucraina.

Facultatea a fost reprezentată de către studenta Dolinschi Irina, anul IV, programul de studii Design interior, care, alături de 15 studenți din Danemarca, Spania, Bielorusia, Ucraina și Georgia au participat la sesiuni de învățare activă despre pace, crearea și menținerea ei în diferite circumstanțe, cât și ateliere de elaborare a planurilor de acțiune orientate spre problemele locale în cadrul fiecărei țări.

Gallery Wordpress

Festivalul de Creație Vestimentară ART EAST, Ediția III

Facultatea Arte Plastice și Design a participat la Festivalul de Creație Vestimentară ART EAST, Ediția III – dedicată Centenarului Marii Uniri, desfășurat în perioada 22-24 iunie 2018, la Iași, România.

La eveniment au participat tineri designeri și modele din cadrul Caselor de Cultură și Universităților din România și Republica Moldova. Facultatea Arte Plastice și Design a fost reprezentată de către decanul facultății Ana Simac, prodecanul Rodica Spătaru, profesorii Vasile Vozian și Nina Botezatu și studentele: Elena Bannaia, Eugenia Negruța, Corina Donscaia, Vlașco Cristina, Iulia Uzun – în categoria design vestimentar; Svetlana Morari și Diana Lungu – în categoria modele.

Juriul de specialitate prezidat de nume mari din lumea modei din România și străinătate au recompensat originalitatea și îndrăzneala, dar și coerența la nivel de execuție a conceptelor prezentate de studentele Facultății Arte Plastice și Design, acordându-le locuri de frunte în toate secțiunile concursului:

Design vestimentar

  • Locul I – Elena Bannaia, colecția „The structure of existence”, coordonator Vasile Vozian
  • Locul II – Donscaia Corina, colecția „Legendary”, coordonator Vasile Vozian

Show

  • Locul I – Cristina Vlașco, colecția „Marlen”, coordonator Vasile Vozian

Centenar

  • Locul I – Eugenia Negruța, colecția „Rădăcini”, coordonator Ana Simac

 

Președintele juriului, Claudiu Pavelin Gălățescu, critic de modă din România, a oferit invitații studentelor Eugenia Negruța și Elena Bannaia, pentru a-și prezenta colecțiile în cadrul evenimentului Gala AVANPREMIERE, ce se va desfășura la data de 27 iunie 2018, la București, România.

Festivalul de Creație Vestimentară „ART EAST” este organizat de către Casa de Cultură a Studenților din Iași în parteneriat cu Palas Mall Iași, Asociația Veils și Academia Show Models.

Gallery Wordpress

surse suplimentare: Iași TV Life