Expoziție facultății în cadrul evenimentului festiv la a 60-a aniversare AUF

Unul dintre cei mai activi parteneri ai UPS „Ion Creangă”, Agenţia Universitară a Francofoniei, sucursala de la Chișinău a sărbătorit a 60-a aniversare. „Cafenea aniversării Francofoniei științifice” a avut loc în Sala Centrului pentru Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul UPS „Ion Creangă” în data de 27 septembrie 2021.

Evenimentul a fost prezidat de profesorul Slim Khalbous, rectorul AUF, dl. Mohamed Ketata, directorul regional al AUF în Europa Centrală și de Est, și a reunit rectorii universităților membre, directorii institutelor membre, directorii școlilor profesionale și centrele de excelență, manageri din sectoarele francofone, profesori și cercetători care desfășoară proiecte AUF. Rectorul UPS „Ion Creangă”, Doamna dr. Alexandra Barbăneagră a menționat că proiectele implementate grație sprijinului AUF au asigurat deschiderea internațională a Universității și parteneriatul cu AUF a adus beneficii studenților și întreg sistemului educational.

Așa cum „dictează” tradiția moldovenească, cântecul și dansul nu pot lipsi din sărbătoarea aniversară. Astfel, oaspeții s-au bucurat de o bună muzică clasică și populară, dans moldovenesc interpretat de ansamblul de dans cameral și popular al Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău, precum și de o expoziție a studenților Facultății Arte Plastice și Design, dedicată motivelor naționale și tradițiilor în diverse tehnici: ceramică, tapiserie, pictură cu ulei, prelucrarea artistică a lemnului și multe altele.

Amintim că Agenţia Universitară a Francofoniei este o asociaţie internaţională creată în urmă cu 60 de ani şi reuneşte peste o mie de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din 116 ţări ale lumii. UPS „Ion Creangă”, alături de alte 7 Universități din R.Moldova, este membră AUF, iar acesta este un privilegiu, o onoare și o oportunitate în plus de a beneficia de burse şi proiecte de dezvoltare internaţională.