Festivalul de Creație Vestimentară
ART EAST, Ediția a IV-a
Absolvenții Facultății Arte Plastice și Design, UPS Ion Creangă au participat la Festivalul de Creație Vestimentară ART EAST, Ediția a IV-a, desfășurat în perioada 21-23 iunie 2019, la Iași, România.
- Marele premiu a Festivalului a fost obținut de către designerul Tatiana Bordeianu, absolventa Facultății Arte Plastice și Design, Departament Design Vestimentar de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chișinău.
„Colecția cu genericul „Back home” este destinată bărbatului modern și stilat. Capsula vestimentară este elaborată prin tehnici mixte de broderie și împîslire reprezentând harta grafică a R. Moldova.”
Tatiana Bordeianu.
Felicitări, Tatiana Bordeianu!
- Colecția „DA VINCI“ a fost realizată în cadrul unui proiect de către studenții anului II și III de la Facultatea Arte Plastice și Design, specialitatea Design Vestimentar de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chișinău. Colecția inspirată de la marele ,,Leonardo da Vinci“ este coordonată de profesorul Nina Botezat, Elena Cojocaru și Liubovi Donic.
„Leonardo da Vinci“ este una dintre cele mai cunoscute personalități ale istoriei. Interesat de toate laturile cunoașterii, acesta a lăsat posterității opere de mare valoare în domeniul artei, dar și schițe ale unor tehnologii care lasă să se întrevadă o viziunea aparte asupra viitorului. A fost un pictor, desenator, sculptor, arhitect și inginer italian de geniu. Caietele sale ne dezvăluie spiritul științific, iscoditor, și ingeniozitatea lui mecanică, situându-l cu mult înaintea timpului său.“
Felicitări tuturor studenților care au realizat această colecție!
- Sanda Ursu, studentă la Facultatea de Design Vestimentar de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ a reprezentat orașul Chișinău cu colecția „Florile sufletului nostru“, coordonată de profesorul Vasile Vozian.
„Vestimentația s-a format de-a lungul secolelor și fiecare popor își are rădăcinile sale demult uitate în crearea portului tradițional. Colecția ,,Florile sufletului nostru“ este elaborată prin prisma tehnicilor decorative tradiționale și netradiționale readucând-o la noile tendințe ale contemporaneității. Colecția este realizată în tehnici mixte de origami și perforare. S-a folosit pâsla și pielea artificială. Nota de nostalgie este obținută prin combinarea acromatică a culorilor alb, negru, sur și cărămiziu.”
Sanda Ursu
Felicitări, Sanda Ursu!