La 6 februarie 2018, în incinta Palatului Europei a avut loc lansarea expoziției Women in Art for Peace, organizată de Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Europe’s Art și Institutul Internațional pentru Pace.
La inaugurarea evenimentului au participat cu un discurs de deschidere Reprezentantul Permanent al RM Corina Călugăru, Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei Gabriella Battaini Dragoni și Directorul Executiv al galeriei Europe’s Art Iana Stanțieru.
„Women in Art for Peace” face parte dintr-un proiect internațional, care are drept scop sensibilizarea față de importanța participării femeilor în consolidarea și menținerea păcii. Expoziția include picturi a 20 de artiste din diferite țări, printre care și Republica Moldova (Eleonora Brigalda, Cezara Kolesnik, Eleonora Romanescu). În paralel cu expoziția „Women in Art for Peace” la Strasbourg se va desfășura și o licitație caritabilă, unde se vor vinde lucrările donate de unele dintre artistele participante. Fondurile colectate se vor investi în organizarea unui atelier de artă pentru femeile refugiate din Belgia.
Printre culori, teme de actualitate, muzica live pe notele studenților moldoveni din Strasbourg, nu au lipsit și vinurile autohtone, apreciate tradițional de către toți participanții.