Lecție publică susținută de Eugen Reabenchii
pentru studenții Universității Naționale
de Tehnologie și Design din Kiev

În data de 18 aprilie 2023, în baza unui program de colaborare, Eugen Reabenchii, cadru didactic al facultății Arte Plastice și Design, UPSC a ținut o lecție publică pentru studenții Universității Naționale de Tehnologie și Design din Kiev, programul Design vestimentar.

Eugen Reabenichii, un profesionist designer și asistent universitar, deținător al propriului brand, a demonstrat performanță pedagogică din primii ani de activitate ca cadru didactic universitar, marcându-se ca profesor dedicat studenților, valoros profesionist aflat într-un continuu proces de cercetare și îmbunătățire a cursului de design vestimentar și design textil.

Eugen Reabenchii, în cadrul orei publice „Analiza și prognozarea tendințelor actuale. Cum tendințele sociale fashion influențează moda”, a prezentat actualele tendințe în modă și metodele de creare a unui trendbook, ca factor important în dezvoltarea colecțiilor de vestimentație, atenționând studenții că „trebuie sa aibă contact, în permanență, cu tot ceea ce se înseamnă design vestimentar la nivel internațional”.

Lecția a relevat cele mai actuale tendințe ale trendurilor fashion, utilizarea tehnicilor și metodelor de prognoză fashion, structura anatomiei trendurilor modei, profesii noi derivate din design vestimentar. La finele activității, printr-o discuție interactivă, întrebări și răspunsuri, au fost semnificate tendințele FAGS – tendințele care apar și dispar foarte repede – precum noțiunile, valorile artistice / tehnologice / sociale / necesitatea acestor tendințe pentru societatea modernă.

Orele ținute de dnul Eugen Reabenichii pentru studenții din Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev vor continua în baza programului stabilit.