VREME TRECE, VREME VINE –
Expoziție dedicată poetului Mihai Eminescu

Vreme trece, Vreme vine, Toate-s vechii și noi sunt toate… acestea sunt versurile care au inspirat organizarea Expoziției Internaționale de Creație Vizuală Vreme trece, vreme vine, dedicată geniului eminescian.Expoziția internațională „Vreme trece, vreme vine” s-a desfășurat în perioada 15 ianuarie – 22 februarie 2020 și a fost găzduită cu onoare de către Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu”. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”, sub egida prof.univ. critic de artă Eleonora Brigalda în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Arte Vizuale din Republica Moldova, filiala Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design AMTAP, Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.
În cadrul evenimentului au participat oameni de cultură, critici de artă din țară și de peste hotare, precum și admiratori ai creației poetului nepereche.
Expoziția a prezentat publicului aproximativ 30 de lucrări artistice inspirate din opera marelui poet, fiind organizată în contextul marcării celor 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.