UNIVER ART FASHION 2024, EDIȚIA IV

În data de 21 iunie 2024, în spațiul parcului „Valea Morilor”, a avut loc evenimentul Univer Art Fashion 2024, ediția IV-a, organizat de FACULTATEA DE ARTE PLASTICE ȘI DESIGN, UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT „ION CREANGĂ”, susținut de partenerul principal Primăria Municipiului Chișinău, parteneri media Compania Publică Teleradio Moldova.

La eveniment au fost prezentate colecțiile absolvenților 2024, dar și cele mai reprezentative colecții ale absolvenților premiate la diverse concursuri naționale și internaționale din ultimii ani. Colecțiile au fost realizate în cadrul programului de studii Modă – Design vestimentar, în colaborare cu coordonatori Eugen Reabenchi și Vasile Vozian, la eveniment au fost prezentate și o serie de costume de epocă elaborate la curs de studenții anului II – III, coordonate de Natalia Sajin.

Colecțiile vestimentare realizate de studenți și absolvenți, în cadrul facultății, reflectă nu doar măiestria tehnică, ci și spiritul creativ al fiecărui tânăr artist. Este semnificativ că, studenții au creat aceste lucrări integral, începând de la concept, idee, proiect artistic care a fost implementat prin proiectarea la computer în diverse programe digitale și realizat technologic până la etapa finală, fiind aplicate diferite elemente de design textil, prelucrare artistică a materialelor și creare a accesoriilor.

Prezente la eveniment, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectorul UPSC și dna Ana SIMAC, decanul Facultății de Arte Plastice și Design, a #UPSC, au apreciat înalt lucrările expuse și au felicitat autorii acestora, dorindu-le să se bucure de inspirație continuă și noi forțe creatoare în continuare.

La eveniment au fost prezentate colecțiile vestimentare:
● Cataraga Olga, colecția „Light and Darkness ”, coordonator Vasile Vozian;
● Ostafi Maria – colecția „The secret faces”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Ostafi Elena – colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian;
● Plămădeală Tatiana – colecția „MeORAH” (mai orah), coordonator Eugen Reabenchi;
● Crudu Elizaveta, colecția „Opus Mosvium”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Coliban Valeria – colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
● Bordeianu Tatiana, colecția „Back home”, coordonator Vasile Vozian;
● Parasii Maria, colecția „Interstelar”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Trifan Valentina, colecția „Eden”, coordonator Vasile Vozian;

● Colecția costumelor istorice, evoluția ținutelor secolelor XVIII – XX, coordonator Natalia Sajin.

Mai bine de 20 ani Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pregătește specialiști calificați în domeniul Designului vestimentar, competenți să răspundă noilor tendințe ale modei și celor mai actuale cerințe ale pieței muncii.
Gallery Wordpress