Seminarul practic «Аmintiri din copilărie» de Ion Creangă, reflectate în ilustrațiile artiștilor plastici Simion Zamșa și Elena Karachentseva

În data de 15 martie și 18 martie 2022 în cadrul Facultății Arte Plastice și Design s-a desfășurat seminarul practic ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, reflectate în ilustrațiile artiștilor plastici Simion Zamșa și Elena Karachentseva. Activitatea a avut loc în contextul evenimentelor culturale organizate de Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău cu ocazia a 185 ani de la nașterea scriitorului.

Calitatea de formator în cadrul seminarului a fost deținută de Simion Zamșa, conferențiar la catedra Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii, care a dezvăluit participanților la seminar (studenți de la programul de studii Grafică) secretele din domeniul ilustrației de carte. Studenții au fost spectatorii Expoziției de carte ,,Ion Creangă în viziunea pictorilor moderni”, organizată de Biblioteca Științifică a UPSC (Sala de lectură Arte), dar și a Expoziției de ilustrații originale la operele lui Ion Creangă, semnate de graficienii Simion Zamșa și Elena Karachentseva.

Activitatea este rezultatul unui parteneriat durabil a Bibliotecii Științifice a UPSC și catedrei Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii, Facultatea Arte Plastice și Design.