ZipHouse Z Generation Young Designers Contest Fashion Show, ediția IV

In data de 3 septembrie 2021, în incinta spațiului creativ Artcor a avut loc un eveniment spectaculos –  concursul tinerilor designeri de modă: ZipHouse Z Generation Young Designers Contest Fashion Show.

Concursul Z Generation pentru tineri designeri a avut loc pentru a patra oară, adunând anual principalele tinere talente din domeniul modei, unde participă studenți, designeri începători și absolvenți recenți ai universităților specializate. Concursul a fost creat și dezvoltat cu sprijinul Proiectului de competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Concursul vizează sprijinirea și dezvoltarea tinerilor designeri. Scopul concursului este de a face colecțiile participanțiilor competitive pe piața locală și internațională. Pentru aceasta, au fost pregătite premii speciale care au legătură directă cu munca designerilor, și anume: acces gratuit la atelierele de producție ZIPHOUSE, instruiri privind lansarea propriului startup, țesături, literatură profesională și altele.

La concurs au participat peste 30 de tineri designeri, care au trecut prin mai multe etape de selecție preliminară, care a durat 9 luni. În final- 18 designeri au fost selectați pentru a participa la marea finală, dintre care și studenții facultății Arte Plastice și Design, UPS “Ion Creangă”:

  • Toma Elena, absolventă, categoria Ready-to-Wear
  • Morari Svetlana, absolventă, categoria Art ( locul II )
  • Branzila Cristina, absolventă, categoria Art
  • Zaporojan Legenda, absolventă, categoria Art
  • Arnaut Ana, absolventă, categoria Ready-to-Wear
  • Maria-Magdalena Cucu, Denis Vang și Ruxandra Nosatii, studenții anului III de studii, categoria Art

Felicitări !