Susținerea tezelor de master la Facultatea ARTE PLASTICE ȘI DESIGN, UPS „I. Creangă”

Pe 15, 16 și 17 ianuarie 2020 la Facultatea Arte Plastice și Design UPS „I. Creangă” a avut loc susținerea tezelor de masterat la următoarele specialități:

  • Design grafic
  • Pictură de șevalet
  • Management în arte
  • Pedagogia artelor plastice
  • Prelucrarea artistică a materialelor
  • Modelarea artistică a costumului
  • Proiectarea artistică a interiorului

Toți studenți au prezentat lucrări originale, atât teoretice, cât și practice.

Studenții din cadrul specialități Design Grafic au prezentat lucrări practice de identitate vizuală, ilustrații de carte, fotografie, chiar și animație. (Conducători artistici: S. Zamșa, A. Cucereavîi )

Studenții din cadrul specialității Pictură au cercetat probleme actuale cu referire la aspectele decorativismului în pictură, tradițiile și inovațiile în pictura de șevalet, arta abstractă și manifestările ei, principiile cromatice,  contrastul și motivele geometrice în pictura de șevalet.

Lucrările practice (Turritopsis, Repercusiune, Glossă, Prizonierii secolului XXI, Reamintiri, Sub influența unui cuvânt, Eleganță ), elaborate sub conducerea prof univ. Eleonora Brigalda și a lect. univ. Samburic Elena, au impresionat prin originalitate, gamă cromatică și artistism.

Masteranzii la specialități Management în arte și Pedagogia artelor plastice au prezentat proiecte cultural – artistice, metode și tehnici creative în învățământ preuniversitar.

Studenții din cadrul specialității Modelarea artistică a costumului au realizat colecții inedite.

Studenții specialității Proiectarea artistică a interiorului, au elaborat câte un proiect de design interior pentru diverse spații sau clădiri existente. De menționat ca au fost și 2 proiecte în care sa propus reconstrucția și renovarea unor clădiri importante pentru Chișinău precum Clădirea fostului observator astronomic și circul din Chișinău. Prin aceste proiecte, studenții au încercat să sensibilizeze populația pentru a valorifica monumentele istorice de arhitectura, și conservarea/protecția acestora ca patrimoniu cultural. Împreună cu conducătorii practici Rodica Spătaru și Iulia Mîrza, studenții au dat dovada de pregătire profesionista în detaliile proiectării și designului. , respectând principiile primare precum: funcționalitate, ergonomie și estetică.

Gallery Wordpress

Le urăm succes tuturor masteranzilor, dorindu-le inspirație, creativitate și noi revelații artistice!