Seminarul practic «Аmintiri din copilărie»

Seminarul practic «Аmintiri din copilărie» de Ion Creangă, reflectate în ilustrațiile artiștilor plastici Simion Zamșa și Elena Karachentseva

În data de 15 martie și 18 martie 2022 în cadrul Facultății Arte Plastice și Design s-a desfășurat seminarul practic ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, reflectate în ilustrațiile artiștilor plastici Simion Zamșa și Elena Karachentseva. Activitatea a avut loc în contextul evenimentelor culturale organizate de Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău cu ocazia a 185 ani de la nașterea scriitorului.

Calitatea de formator în cadrul seminarului a fost deținută de Simion Zamșa, conferențiar la catedra Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii, care a dezvăluit participanților la seminar (studenți de la programul de studii Grafică) secretele din domeniul ilustrației de carte. Studenții au fost spectatorii Expoziției de carte ,,Ion Creangă în viziunea pictorilor moderni”, organizată de Biblioteca Științifică a UPSC (Sala de lectură Arte), dar și a Expoziției de ilustrații originale la operele lui Ion Creangă, semnate de graficienii Simion Zamșa și Elena Karachentseva.

Activitatea este rezultatul unui parteneriat durabil a Bibliotecii Științifice a UPSC și catedrei Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii, Facultatea Arte Plastice și Design.

Conferința științifică națională cu participare internațională

Conferința științifică națională
cu participare internațională 2022

În data de 25.03.22, în cadrul Facultății Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, în regim online, s-a desfășurat Conferința științifică națională cu participare internațională „Probleme ale științelor socioumanistice și ale modernizării învățământului”.

Profesorii și invitații facultății și-au prezentat comunicările științifice în cadrul Secțiunii ARTA CONTEMPORANĂ ȘI PERSPECTIVELE MODERNE ÎN EDUCAȚIA ARTISTICO-PLASTICĂ ȘI ÎN DESIGN, coordonator și moderator: dr., conf. univ. Ludmila Mokan-Vozian.

Participanții la eveniment au scos în vizor subiecte și probleme legate de realizările și tendințele artei naționale și universale, ale designului contemporan, valori estetice ale patrimoniului cultural, valențe și perspective ale practicilor educaționale contemporane.

Mulțumim tuturor participanților pentru conlucrare!

Gallery Wordpress