Evenimentul UNIVER ART FASHION 2024

UNIVER ART FASHION 2024, EDIȚIA IV

În data de 21 iunie 2024, în spațiul parcului „Valea Morilor”, a avut loc evenimentul Univer Art Fashion 2024, ediția IV-a, organizat de FACULTATEA DE ARTE PLASTICE ȘI DESIGN, UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT „ION CREANGĂ”, susținut de partenerul principal Primăria Municipiului Chișinău, parteneri media Compania Publică Teleradio Moldova.

La eveniment au fost prezentate colecțiile absolvenților 2024, dar și cele mai reprezentative colecții ale absolvenților premiate la diverse concursuri naționale și internaționale din ultimii ani. Colecțiile au fost realizate în cadrul programului de studii Modă – Design vestimentar, în colaborare cu coordonatori Eugen Reabenchi și Vasile Vozian, la eveniment au fost prezentate și o serie de costume de epocă elaborate la curs de studenții anului II – III, coordonate de Natalia Sajin.

Colecțiile vestimentare realizate de studenți și absolvenți, în cadrul facultății, reflectă nu doar măiestria tehnică, ci și spiritul creativ al fiecărui tânăr artist. Este semnificativ că, studenții au creat aceste lucrări integral, începând de la concept, idee, proiect artistic care a fost implementat prin proiectarea la computer în diverse programe digitale și realizat technologic până la etapa finală, fiind aplicate diferite elemente de design textil, prelucrare artistică a materialelor și creare a accesoriilor.

Prezente la eveniment, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectorul UPSC și dna Ana SIMAC, decanul Facultății de Arte Plastice și Design, a #UPSC, au apreciat înalt lucrările expuse și au felicitat autorii acestora, dorindu-le să se bucure de inspirație continuă și noi forțe creatoare în continuare.

La eveniment au fost prezentate colecțiile vestimentare:
● Cataraga Olga, colecția „Light and Darkness ”, coordonator Vasile Vozian;
● Ostafi Maria – colecția „The secret faces”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Ostafi Elena – colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian;
● Plămădeală Tatiana – colecția „MeORAH” (mai orah), coordonator Eugen Reabenchi;
● Crudu Elizaveta, colecția „Opus Mosvium”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Coliban Valeria – colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
● Bordeianu Tatiana, colecția „Back home”, coordonator Vasile Vozian;
● Parasii Maria, colecția „Interstelar”, coordonator Eugen Reabenchi;
● Trifan Valentina, colecția „Eden”, coordonator Vasile Vozian;

● Colecția costumelor istorice, evoluția ținutelor secolelor XVIII – XX, coordonator Natalia Sajin.

Mai bine de 20 ani Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pregătește specialiști calificați în domeniul Designului vestimentar, competenți să răspundă noilor tendințe ale modei și celor mai actuale cerințe ale pieței muncii.
Gallery Wordpress

UNIVER ART FASHION 2024

UNIVER ART FASHION 2024

În data de 21 iunie 2024, ora 19:00 în spațiul parcului „Valea Morilor”, va avea loc evenimentul Univer Art Fashion 2024, ediția IV-a, organizat de FACULTATEA DE ARTE PLASTICE ȘI DESIGN, UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT „ION CREANGĂ”, susținut de partenerul principal Primăria Municipiului Chișinău, parteneri media Compania Publică Teleradio Moldova.

La eveniment va fi prezentată „Gala absolvenților” – colecții reprezentative ale ultimilor 5 ani, program de studii Modă – design vestimentar, realizate în colaborare cu coordonatorii Eugen Reabenchi și Vasile Vozian, dar și colecții elaborate la curs cu studenții anului II – III, coordonate de Natalia Sajin.

La eveniment vor fi prezentate colecțiile vestimentare:

• Cataraga Olga, colecția „Light and Darkness ”, coordonator Vasile Vozian;
• Ostafi Maria – colecția „The secret faces”, coordonator Eugen Reabenchi;
• Ostafi Elena – colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian;
• Plămădeală Tatiana – colecția „MeORAH” (mai orah), coordonator Eugen Reabenchi;
• Crudu Elizaveta, colecția „Opus Mosvium”, coordonator Eugen Reabenchi;
• Coliban Valeria – colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
• Bordeianu Tatiana, colecția „Back home”, coordonator Vasile Vozian;
• Parasii Maria, colecția „Interstelar”, coordonator Eugen Reabenchi;
• Trifan Valentina, colecția „Eden”, coordonator Vasile Vozian;
• Colecția costumelor istorice, evoluția ținutelor secolelor XVIII – XX, coordonator Natalia Sajin.

Mai bine de 20 ani Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pregătește specialiști calificați în domeniul Modă – Design vestimentar, competenți să răspundă noilor tendințe ale modei și celor mai actuale cerințe ale pieții muncii.

Vă așteptăm cu drag!

Intrare liberă.
Manifestarea va avea loc în spațiul parcului „Valea Morilor”, 21 iunie, ora 19:00
(partea de jos a scărilor din granit, intrare pe lângă USM).

LECȚIE PUBLICĂ: TENDINȚE ÎN ANIMAȚIE ȘI DESIGN DE JOCURI PENTRU STUDENȚII KNUTD ȘI FAPD

LECȚIE PUBLICĂ: TENDINȚE ÎN ANIMAȚIE ȘI DESIGN DE JOCURI PENTRU STUDENȚII KNUTD ȘI FAPD

În data de 23 mai 2024, în cadrul cooperării internaționale dintre Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev și FACULTATEA DE ARTE PLASTICE ȘI DESIGN, a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău,
Stela Railean, cadru didactic al Facultății Arte Plastice și Design, a ținut o lecție publică, online, la subiectul „Tendințe contemporane în animație și design de jocuri: Studiu de caz a studiourilor de animație și case de producție contemporane”.

La prelegere au participat studenții Facultății Arte Plastice și Design, anului II, programul de studii ANIMAȚIE, și DESIGNUL JOCURILOR, precum și, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Design, Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev.

Tema evenimentului a vizat direcțiile și tendințele moderne în domeniul animației și al designului de jocuri.
Dna Stela Railean a prezentat tehnologii și instrumente moderne de creare a imaginilor video folosind propriile proiecte. Prelegerea a fost interesantă și informativă pentru toți studenții, inspirându-i pentru noi realizări în propriile proiecte.

Îi mulțumim sincer doamnei Калина Пашкевич și doamnei Stela Railean pentru materialele interesante și utile ale prelegerii!

Gallery Wordpress