EXPLORÂND CREATIVITATEA ÎN ANIMAȚIE: LECȚIE DESCHISĂ CU THIAGO MAIA

Pe data de 18 iunie 2024, studenții anului II de la Animație și Designul Jocurilor au avut ocazia unică să participe
la o lecție deschisă online susținută de Thiago Maia, un animator renumit din Londra. Thiago, director creativ
și fondator al Cookie Studio și See No Evil, este cunoscut pentru colaborările sale de succes cu branduri de prestigiu precum Cartoon Network, BBC, Amazon și Pringles. Participarea sa constantă la festivaluri de top în domeniul animației, inclusiv Off Barcelona și FIC, l-au consolidat ca lider al industriei creative.

Inițiativa lecției a fost promovată de Stela Railean, asistent, lector universitar și expert în Tendințe Contemporane în Animație și Design de Jocuri, Istoria Animației și Istoria Jocurilor, cunoscută și pentru cursul său de Stop Motion. Stela Railean a facilitat colaborarea dintre Thiago Maia și studenți, organizând acest eveniment în cadrul lecției sale de Tendințe în Animație și Jocuri Contemporane.

În timpul prezentării, Thiago Maia a împărtășit nu doar portofoliul său impresionant, dar și strategii eficiente pentru încurajarea tinerilor artiști în domeniul animației, atât în mediul 2D cât și 3D. Studenții au avut ocazia să exploreze perspectivele de carieră în Marea Britanie și să primească feedback constructiv din partea lui Thiago, recunoscut pentru deschiderea și sprijinul acordat noii generații de animatori.

Evenimentul nu s-a rezumat doar la o lecție practică, ci a reprezentat și o oportunitate valoroasă de învățare și inspirație, subliniind importanța experienței directe în formarea profesională în domeniul animației.

Gallery Wordpress