Admitere 2021

Admiterea 2021

Facultatea ARTE PLASTICE ȘI DESIGN

[ Taxe de studii ]

Depunerea actelor on-line din 27 iulie


Actele necesare la admitere:

  • Buletinul de identitate (original și copie);
  • Actul de studii cu anexe (original și copie);
  • 4 fotografii (3×4 cm);
  • Acte ce atestă situația familială (dacă este cazul).


 


Facultatea cuprinde următoarele programe de studii:

Ciclul I – LICENȚĂ (180 și 240 de credite)

 

Studii cu frecvență redusă
Ciclul I – Licență (240 de credite) – 4 ani

  • Educație tehnologică
  • Arte plastice

La finele studiilor studenții obțin titlul de Licențiat  în Științe ale Educației sau Licențiat în Arte.


Ciclul II – MASTER (durata studiilor de 1,5 ani, 90 de credite)

Studiile de master oferă posibilitatea de aprofundare a competențelor în funcție de specializare, posibilitatea de a pretinde la funcții manageriale și a urma studiile la ciclul III – doctorat. Titlul obținut la finele studiilor: Master în Arte sau Master în Științe ale Educației.


Ciclul III – DOCTORAT 

include două tipuri de programe de formare:
* 3 ani de studii cu frecvență;
* 4 ani de studii cu frecvență redusă.

  • Didactica școlară pe trepte și discipline de învățământ (arte plastice, educație tehnologică)
  • Pedagogia vocațională

Stagii de formare continuă și recalificare
pentru profesorii din învățământul preuniversitar:

  • Arte plastice / Educație tehnologică
  • Programele tematice

 


Studenții pot beneficia de:

  • Locuri în căminele studențești
  • Burse de studii/burse sociale
  • Bibliotecă specializată
  • Tipografie
  • Cantină
  • Sală de sport
  • Internet gratuit în cămin și blocurile de studii
  • Instruire în cadrul Centrului de educație artistică și instruire complementară

Studenții facultății au posibilitatea de a se încadra în diverse programe de mobilitate academică și de creație în instituții din străinătate, de a-și manifesta talentul și creativitatea prin participarea la expoziții, concursuri naționale și internaționale, work-shop-uri, master-class-uri, tabere de creație, alături de artiști consacrați, specialiști notorii din domeniul artelor și designului.

 

Susținerea preliminară a tezelor de licență la catedra Arta Decorativă

Susținerea preliminară a tezelor de licență
la catedra Arta Decorativă,
Facultatea Arte Plastice și Design,
UPS “Ion Creangă”

Pe 1 și 2 iunie, pentru prima dată în experiența Catedrei Artă Decorativă din cadrul Facultății Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”, au fost realizate susținerile preliminare la programele de studii Design Interior, Design Vestimentar, Arta Decorativă și APET.

Susținerile preliminare au fost petrecute respectând PROCEDURA PRIVIND ORGANIZAREA SUSȚINERII ONLINE  A TEZELOR DE LICENȚĂ/ MASTER  ÎN CADRUL UNIVERSITĂŢII PEDAGOGICE DE STAT „ION CREANGĂ” DIN CHIŞINĂU din 06.05.2020 cu ajutorul tehnologiilor informaționale.

În comisia de evaluare, la fiecare program de studii, erau prezenți membrii Catedrei Artă Decorativă. Toți diplomanții de la programele de studii Design Interior, Design Vestimentar, Arta Decorativă și APET, au prezentat în grupul de lucru imaginile lucrărilor de licență (practice) în format jpg, la etapa acutală. Fiecare diplomant a ținut un discurs succint, după care cuvântul a fost oferit conducătorul și Șeful Catedrei. Toate susținerile au fost înregistrate video și foto.

Toți diplomanții au fost promovați către susținerea finală.
Felicitări!

Gallery Wordpress

Atelier Practic „Mediul și ecologia azi”

„Mediul și ecologia azi” – atelier practic
în cadrul Facultății Arte Plastice și Design

Facultatea Arte Plastice și Design, UPS ,,Ion Creangă”, a lansat în data de 11 iunie 2020 atelierul practic interinstituțional – afiș grafic „Mediul și ecologia azi”; activitate parte a programului Platforma Cultură. Organizatorul activității este Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creanga,, în parteneriat cu Colegiul Superior de Artă din Bender „V. Postoikin”. Evenimentul a semnalat și Ziua Internațională a Mediului, marcată anual în data de 5 iunie, proclamată la cea de-a 27-a sesiune a Adunării Generale a ONU din 1972.


Obiectivul de bază al acestei activități a vizat stimularea potențialului artistic și creativ al studenților, promovarea atitudinii și spiritului civic față de problematica general umană, generarea unui comportament pro-activ al tinerei generații pentru problematica globală de protejare a mediului în plan mondial.


Timp de 4 ore academice, circa 30 studenții din Chișinău și Bender au avut ocazia să participe la un master-class (format on-line) ținut de profesorul Facultății Arte Plastice și Design Valeriu Herța, asistat de Ana-Maria Postolache. D-nul Valeriu Herța a prezentat fundamentele teoretice și particularitățile de concepere și elaborare practică a unui afiș grafic care vizează problematica globală ecologică la ziua de azi, aplicând programul Corel DRAW. Atelierul a oferit posibilitate studenților de a obține noi cunoștințe și abilități în realizarea afișelor sociale în programele grafice. Studenții, care au participat la eveniment,vor lucra la afis timp de 10 zile, lucrarile vor fi prezentate în concurs pentru jurizare la 21 iunie, totalurile concursului vor fi anunțate la data 25 iunie 2020.
Câștigătorii celor trei locuri de frunte de la ambele instituții vor fi premiați cu cadouri memorabile oferite de programul Măsuri pentru consolidarea încrederii. Ulterior, toate afișele elaborate ale participanților vor fi afișate online pe site-urile partenerilor, precum și după încheierea pandemiei în spațiile expoziționale ale instituțiilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Coordonatorii atelierului practic: Ana Simac – decan al Facultății de Arte Plastice și Design, UPS ,,Ion Creangă”, Natalya Yampolskaya – profesor, Colegiul Superior de Artă din Bender ,,V. Postoikin”, membru al Uniunii Artiștilor din regiunea transnistreană, Marina Jukova – profesor al Colegiul Superior de Artă din Bender ,,V. Postoikin”.
Evenimentul se desfășoară în cadrul Platformei Cultura, coordonat de Comitetul Național al ICOM Moldova în parteneriat cu Agenția Paragon pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală cu sprijinul programului Măsuri pentru construirea încrederii, finanțat de Uniunea Europeană și implementat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Gallery Wordpress

Susținerea preliminară a tezelor de licență la catedra Pictură

Susținerea preliminară a tezelor de licență
la catedra Pictură,
Facultatea Arte Plastice și Design,
UPS “Ion Creangă”

În data de 9 iunie 2020, Catedra Pictură din cadrul Facultății Arte Plastice și Design a desfășurat susținerea publică preliminară a tezelor de licență.

Fiind puși în fața noilor paradigme educaționale și restricțiilor sociale, susținerea preliminară s-a desfășurat în format on-line, conform regulamentelor în vigoare. La ședință au participat profesorii catedrei, conducătorii științifici și studenții anului IV. Studenții au prezentat tema de cercetare, au argumentat actualitatea temei, au enunțat scopul și obiectivele lucrării teoretice, au prezentat și au analizat din punct de vedere artistic lucrările practice realizate.

Membrii comisiei au apreciat activitatea la distanță a absolvenților, au propus sugestii și recomandări în vederea perfectării tezelor de licență până la susținerea finală.

Le dorim absolvenților succese la etapa finală de susținere a tezelor, perseverență și inspirație!??✌️

Gallery Wordpress

Presusținerea tezelor de licență la catedra Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii

Presusținerea tezelor de licență
la catedra Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii,
Facultatea Arte Plastice și Design,
UPS „Ion Creangă”

Catedra Studiul artelor, Grafică și Metodologia instruirii din cadrul Facultății Arte Plastice și Design a desfășurat on-line susținerea preliminară a tezelor de licență la Programele de studii Grafică, Arte Plastice, Educație tehnologică și programul cu orientare spre două specialități Arte plastice și educație tehnologică.

Susținerea preliminară în asemenea concept a fost o premieră pentru studenții din cadrul Facultății Arte Plastice și Design. În data de 10 iunie 2020, actorii demersului educațional (cadre didactice de profil, conducătorii științifici/ artistici, studenții anului IV) s-au întrunit on-line prin aplicarea Google meet (G Suite for Education).

În cadrul presusținerii, operând cu tehnologiile informaționale și cele comunicaționale, studenții anului IV au relatat despre problemele de cercetare, obiectivele avansate și cele realizate, dar și despre procesul de realizare a lucrărilor de creație, componentă a tezei de licență.

Membrii comisiei au apreciat activitatea la distanță a absolvenților catedrei și au venit cu sugestii și recomandări în vederea perfectării tezelor de licență până la susținerea finală.

Le dorim absolvenților succese la susținerea finală a tezelor de licență!

Gallery Wordpress